Vektra Aviation bez stečaja

Dodajte komentar

Privredni sud je odbio zahtjev Crnogorske komercijalne banke i OTP Faktoringa za uvođenje stečaja Vektri Aviation, kompaniji Dragana Brkovića, zbog nevraćenog kredita (sa kamatama) u iznosu od oko 1,2 milliona eura, saznaju “Vijesti”.

Ovo je drugi put u posljednje pola godine da Privredni sud odbija zahtjev za uvođenje stečaja ovoj kompaniji.

Glavni razlog zašto nije uvažen zahtjev CKB-a i OTP Faktoringa za vođenje stečaja u Vektri Aviation, kako “Vijesti” saznaju, jeste činjenica da je sada račun prohodan i da nije više u blokadi.

U međuvremenu, CKB nije uspio da prinudno naplati svoje potraživanje od Vektre Aviation, nego je nakon nedavnog prigovora dužnika taj poslovni odnos prerastao u novu parnicu, a računi Brkovićeve kompanije u potpunosti deblokirani.

Uoči Nove godine privremeni stečajni upravnik Miomir Radifković priložio je sudu potvrdu iz Centralne banke kao dokaz da računi Vektre Aviation nijesu u blokadi.

U glavnoj Brkovićevoj kompaniji Vektri Montenegro, kao i u Vektri Jakić, Vektri voda i Horizont logisticu pokrenuti su stečajni postupci prošle godine. U narednih mjesec dana očekuju se konačne odluke Privrednog suda za Vektru Investments i Vektru Boka.

Nelikvidni crnogorski tajkun, koji se 90-ih godina obogatio u posredovanju prodaje aluminijuma iz Kombinata aluminijuma, CKB-u, odnosno OTP grupaciji ostao je dužan više od 100 miliona eura za kredite i kamate bez izgleda da uskoro vrati taj novac.

Sastanak povjerilaca za glavnu kompaniju

U Privrednom sudu u ponedjeljak zakazan je prvi sastanak povjerilaca Vektre Montenegro, centralnoj kompaniji Dragana Brkovića, koja je prije 20-ak dana ponovo otišla u stečaj zbog nevraćenog kredita CKB-u u ukupnom iznosu od oko 20,9 miliona eura.

U utorak bi u sudu trebalo da se okonča rasprava o zahtjevu iste finansijske grupacije za uvođenje stečaja u Vektri Investments, a 4. februara za Vektru Boka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *