Deripaska traži dva miliona zbog Ploča

1 komentar

Kompanija KPM limited, iza koje stoji ruski oligarh Oleg Deripaska, koja je vlasnik velikog zemljišnog kompleksa od pola miliona kvadrata na rtu Platamuni, podnijela je tužbu za nadoknadu štete od dva miliona eura i određivanje privremene mjere zabrane, zbog uzurpacije njihove imovine od strane zakupca plaže Ploče Nebojše Carevića i njegove firme “Piastra”.

Upravo plaža Ploče dovela je do sudskog spora koji je pokrenula kompanija KPM, nakon što je još 2004. kupila zemljište u zaleđu ove i plaže Trsteno od kotorske Opštine.

Sudu su podnijete dvije tužbe, jedna za nadoknadu štete, jer je zakupac, kako tvrdi advokatska kancelarija Prelević koja zastupa KPM, izgradio pristupni put, parking, toalete i postavio elektroenergetske kablove na njegovoj imovini, i drugi spor koji je pokrenut protiv Carevića,”Piastre” i Javnog preduzeća Morsko dobro kojim se osporava 15-godišnji ugovor o zakupu popularne plaže.

I dok iz kompanije KPM, u svojim tužbenim zahtjevima jasno navode da je zbog uzurpacije imovine dovedena u pitanje i realizacija ambicioznog investicionog plana – izgradnje turističkog i rezidencijalnog kompleksa, vrijednih na desetine miliona eura, dotle Carević negira tužbe uz ocjenu da je ruski tajkun izigran jer je kupio zemlju koja nije u vlasništvu Opštine Kotor, zbog čega je pokrenuta i kontratužba, piše Portal Vijesti.

Da im je ugoržena imovina i da ne mogu realizavati svoje planove, KPM je pismom obavijestio doskorašnjeg premijera Igora Lukšića, zaštitnika imovinskih prava, rukovodostvo Morskog dobra, te druge relevantne adrese.

„Detaljnim urbanističkim planom ‘Platamuni–Trsteno’ na ovom lokalitetu planirano je formiranje turističke zone, hotelskog kompleksa ‘Vidikovac’, hotela ‘Rt Jaz’, kao i luksuznih turističkih objekata – vila, spa centra, kantri kluba, teniskog kluba i pratećih sadržaja. Zbog protivzakonitog uzurpiranja plaže Ploče, nijesmo u mogućnosti da učestvujemo na javnom tenderu za korišćenje plaže, zbog čega smo primorani da već pet godina nakon što je usvojen planski dokument odlažemo investicije na ovom prostoru, zbog čega trpimo štetu“, navodi se u pismu Lukšiću.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Hostapleri…Carevini su od divljine napravili najlepše mjesto za uživanje na balkanu…..
    Kao prvo ovo nije djedovima milova da je prodao nego bi se lustracijom morali pohapsiti..
    Radi se o MORSKOJ OBALI ZASTICENU USTAVOM I SVOJIMOM CG….MIHOVIC IZ MD JE OBICAN MIGO ALIJOS PRIKRIVEN….KO JE USVOJIO DUP ? KO JE IGNORISAO UGOVOR CAREVICA SA MD?…
    O SUDIJAMA KOTORSKOG SUDA NEMA SE STO RECI….ZBOG NERADA I NEZNANJA IMAJU HILJADE NEZAVRSENIH PREDMETA…TA SATKINJA SIGURNO JE DOBILA TAJ PREDMET UZ OBECANO UNAPREDJENJE KAO STO JE VEC VIDJENO

    CAREVICU BIH PREDLOIO SIGURAN TIP KAKO IH SVE ZAJEBATI I TO KORISCENJEM ZAKONA….DOSTUPAN SAM U KOTORU U LOKALU FORCA OD 11 DO 13…SAMO TRAZITI ADBOKATA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *