Agrokor s velikim šansama za preuzimanje Mercatora

Dodajte komentar

Najveći slovenački trgovački lanac Mercator ponovno se nudi na prodaju. Slovenački portal 24ur piše da je Agrokor Ivice Todorića ponovno najizgledniji kandidat za kupovinu slovenačkog lanca.

U tekstu pod naslovom “Mercator ipak u ruke hrvatskog Agrokora?” 24ur piše da je savjetnik konzorcijuma prodavca trgovačkog lanca, kompanija ING, sastavila široku listu potencijalnih kandidata.Slovenački portal piše da je među potencijalnim strateškim kupcima do 28 preduzeća. Najpoznatiji među njima su Aldi, Billa, Tesco, Wall-mart, a iz ING-a vjeruju da će se u prodaju uključiti i Agrokor. Stručnjaci predviđaju da će se uz Agrokor kao mogući ponuđači uključiti i šest finansijskih investitora te da će se među njima voditi borba.

“Najviše šanse za sklapanje posla na kraju ima Agrokor”, piše 24ur te dodaje kako je to tako zato što se promijenilo i stajalište slovenačkog političkog vrha, a tu se posebno misli na ministra finansija Janeza Šušteršiča koji više ne drži da je zadržavanje Mercatora u slovenačkom vlasništvu nacionalni interes, prenosi seebiz.eu.

No, slovenački mediji navode i da bi ovo moglo da bude prekasno za prodavce Mercatora, jer je vrijednost njegove dionice znatno pala od Agrokorove ponude prošle godine. Tada je hrvatski konzorcijum nudio 221 euro za dionicu, dok je sada njena cijena na berzi 116 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *