NTO na berzi MICE turizma u Ljubljani – Conventa 2013

Dodajte komentar

Već četvrtu godinu u nizu, Crnogorski kongresni biro (Montenegro Convention Bureau) i Predstavništvo Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u Sloveniji, predstavljaju kongresnu ponudu Crne Gore na berzi MICE turizma “Conventa” koja se 16. i 17 januara održava u Ljubljani.

Berza je okupila predstavnike kongresne djelatnosti jugoistočne Evrope i organizatore kongresa, seminara, konferencija i drugih događaja sa značajnih evropskih emitivnih tržišta. Prisutno je iz deset zemalja oko 100 izlagača u različitim turističkim djelatnostima (hoteli, kongresni centri, DMC, profesionalni kongresni organizatori (PCO)) i oko 230 organizatora putovanja, većinom kongresnog i podsticajnog sadržaja.

Od predstavnika hotelske djelatnosti iz Crne Gore, svoje programe su predstavili hotel „Ramada“ i „City“ iz Podgorice, „Montenegro Stars Hotel Group“, „Maestral“, „Avala Resort&Villas“, „Bianca Resorts&Spa“, kao i DMC agencije: „Luminalis“ i „Talas M“.

Već prvog dana berze, štand  NTO-a je posjetilo oko 15 organizatora putovanja iz zemalja Evrope sa ciljem da svojim klijentima pronađu sljedeću destinaciju boravka. Neke od značajnijih komapnija su: „Charlie Head“ sa Kanarskih ostrva, „Global Synergies“ iz Londona, „Bianca Maria Sforza“ iz Milana, i „Desafio Global Ativism“ iz Portugala. Svi organizatori, bilo kongresa ili putovanja podsticajnog sadržaja iznjeli su pozitivne reakcije po pitanju crnogorskih hotelskih kapaciteta i sadržaja, kao i vezano za turističku ponudu Crne Gore. Tokom sastanaka je pokazana njihova velika zainteresovanost da svoj biznis usmjere na crnogorsko tržište.

Osnovni cilj „Convente“ je povezivanje zemalja jugoistočne Evrope kao destinacije u usponu za ovu vrstu turizma koje sve više privlače organizatore međunarodnih događaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *