PDV treba povećati u krajnjoj nuždi

Dodajte komentar

Više od mjesec, od kada je na čelu Ministarstva finansija bivši guverner  Centralne banke Radoje Žugić, u crnogorskoj javnosti se spekuliše o mogućem povećanju PDV-a.

Ekonomski analitičari predviđaju da su sa dolaskom Žugića šanse za povećanje PDV-a mnogo veće, zbog njegovog stava iznijetog krajem prošle godine da bi Vlada trebalo da poveća PDV- ukoliko rebalans budžeta ne da zadovoljavajuće rezultate. “Ono što je bila preporuka Centralne banke, u vremenu kako neko reče, kada sam pisao sam sebi preporuke sticajem okolnosti, ostajemo pri tom stavu. PDV je eventualno u krajnjoj nuždi mjera za fiskalno prilagođavanje. Za sad za tim nema potrebe, pratićemo to tokom fiskalne godine i analizirati detaljno“, rekao je Anteni M Žugić, prenosi cdm.me.

Tema o kojoj se dosta govori posljednjih sedmica su i strane investicije u 2013.

“Očekivanja su da će ih biti i to dosta utemeljena očekivanja. Ja mislim da će to biti ozbiljan priliv u narednom periodu, na više projekat. Saobraćaj, energetika, turizam-to su tri oblasti u kojima očekujem najveći priliv stranih investicija“, istakao je Žugić. Koliki iznos investicija se može očekivati Žugić nije mogao tačno da precizira.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *