Radnici „Onogošta“ protestovali ispred zgrade Vlade: Traže prijem kod Đukanovića

Dodajte komentar

Radnici nikšićkog Hotelsko-turističkog preduzeća „Onogošt“ juče su protestovali više sati ispred zgrade Vlade Crne Gore zahtijevajući da ih primi premijer Milo Đukanović.

Predsjednica Sindikata „Onogošta“ Zorka Niković rekla je da im se niko iz Vlade nije obratio, dodajući da je premijer bio zauzet.

– Javiće nam se sjutra (četvrtak) iz Vlade jer je premijer bio zauzet. Čim bude u prilici da pročita naše zahtjeve, zvaće nas njegovi saradnici – kazala je Niković.

Ona je navela da radnici „Onogošta“ neće danas dolaziti u Podgoricu, ali da su spremni da to učine ako premijer bude u prilici da ih primi.Radnici „Onogošta“ su 31. decembra prošle godine ostali bez posla, otpremnine im nijesu isplaćene, a ne žele one koje nudi Vlada nakon više decenija rada u preduzeću, piše “Pobjeda”.

Na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Vlade radnicima je stigla ponuda za socijalni program po 5,6 hiljada eura po zaposlenom, ali tek nakon prodaje hotela. Radnici su to odbili, jer smatraju da zaslužuju više.

Sindikat je predlagao da otpremnine za 82 stalno zaposlena budu od šest hiljada eura do 12,5 hiljada eura, u zavisnosti od radnog staža.

U „Onogoštu“ je klasični stečaj uveden u martu prošle godine. Radnicima se iz stečajne mase duguje 11 plata sa doprinosima, po dva topla obroka i regresa, jubilarne nagrade i razlike u platama za 2010. godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *