Za Mercedes nema krize

Dodajte komentar

Njemački proizvođač automobila Dajmler saopštio je da je njegova podružnica Mercedes-Benc na putu da ove godine ostvari rekordnu prodaju.

Mercedes-Benc je u novembru prodao više vozila nego bilo kog drugog novembra do sada. S prodajom od 120.346 automobila, prethodni rekord je nadmašen za 5,7 odsto“, navedeno je u saopštenju „Dajmlera“.

Od početka ove godine „Mercedes-Benc“ je prodao ukupno 1,195 miliona putničkih vozila širom svijeta, što je povećanje od 5,1 odsto i takođe novi rekord, prenijela je agencija AFP.

„U novembru smo ostvarili novu rekordnu prodaju. Nedugo do kraja godine nastavljamo istim trendom i na putu smo da 2012. postane najprodavanija godina u istoriji kompanije“, ukazao je direktor „Mercedes-Benca“ za prodaju i marketing Joahim Šmit.

Dok je prodaja u zapadnoj Evropi u 11 mjeseci ove godine porasla skromnih jedan odsto, „Mercedes-Benc“ je istovremeno u Južnoj i Sjevernoj Americi prodao 11,4 odsto više automobila, a u azijsko-pacifičkom regionu 6,6 odsto više nego u istom razdoblju lani, piše Capital.ba.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *