Nije stigla nijedna ponuda za imovinu HTP "Onogošt"

Dodajte komentar

Treći oglas za prodaju preostale imovine nikšićkog HTP „Onogošt“ zaključen je juče kao neuspješan, jer nije bilo nijedne ponude. Hoteli HTP-a u Nikšiću, Sutomoru i Risnu, te kafana u Šavniku bili su ponuđeni po ukupnoj početnoj cijeni od 31,5 miliona eura, a stečajni upravnik firme Dragan Smolović za narednu sedmicu najavljuje novi oglas.

– O eventualnom novom smanjenju cijene imovine ćemo razgovarati i odlučiti, a četvrti oglas će biti objavljen za nekoliko dana – rekao je kratko Smolović.

Od marta ove godine preduzeće je u klasičnom stečaju, a podgoričkom HLT fondu Privredni sud je oduzeo pravo uprvaljanja jer nijesu shodno planu realizovali ličnu upravu u stečaju. Ukupan dug firme u stečajnoj masi je oko 2,5 miliona eura. Zbog završetka sezone hotel „Nikšić“ u Sutomoru je zatvoren, dok će „Teuta“ u Risnu raditi najvjerovatnije do kraja mjeseca. Sindikat preduzeća očekuje odgovor od resornih ministarstava na predloženi socijalni program.

Kako ističu iz te organizacije, otpremnine od po 12.560 eura za 82 stalno zaposlena, trebalo bi da se isplate od para, odnosno milion i 30.000 eura, kojih se Vlada na ime duga HTP-a odrekla, a koje su kod Poreske uprave. Saglasnost da se taj novac preusmjeri na otpremnine sindikat će od Ministarstva finansija čekati do srijede, a ukoliko ga ne bude najavljuju mogućnost štrajka radnika jer neće dozvoliti da bez centa odu na biro rada kad se sezona u preduzeću završi.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *