Vlada će preduzeti mjere ukoliko Rusi ne izađu iz fabrike

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore preduzeće odgovarajuće mjere ukoliko ruski investitor u Kombinatu aluminijuma Podgorica /KAP/ sa drugim zainteresovanim partnerima ne postigne dogovor o izlasku iz ove fabrike, najavio je crnogorski premijer Igor Lukšić.

Lukšić je rekao novinarima da uskoro očekuje rezultate pregovora Centralno-evropske aluminijumske kompanije sa drugim zainteresovanim partnerima.

“Nadam se da će uskoro biti vijesti o pregovorima ruskih investitora sa drugim zainteresovanim partnerima o njihovom izlasku, odnosno o ulasku novih partnera u KAP. U svakom slučaju, ako ne bude dobrih vijesti na tom planu, moraćemo preduzeti neke mjere”, rekao je Lukšić.

Za KAP je u prethodnom periodu interesovanje pokazao vlasnik nikšićke Željezare, turska kompanija “Tosčelik”, kao i njemački “HGL”.

Lukšić je rekao da je Vlada posvećena rješavanju problema u KAP-u i pokušaju da se dođe do održivog rješenja, a to znači da prihvata tezu da je teško argumentovati da je potrebno uvoziti električnu energiju radi potreba KAP-a.

“Cilj Vlade u tom smislu je da se pokuša doći do okvira koji znači održivu proizvodnju KAP-a u energetskom bilansu i da se, zahvaljujući budućim energetskim investicijama, traži prostor za povećanje proizvodnje”, rekao je Lukšić.

On je istakao da ga zabrinjava ozbiljan dug koji KAP ima prema “Elektroprivredi”, koja je sve manje tolerantna i ozbiljno razmišlja da smanji isporuke ili čak da ih u potpunosti obustavi. (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *