Novi oglas za prodaju imovine HTP “Onogošt”

Dodajte komentar

Stečajna uprava nikšićkog HTP „Onogošt” pokušaće novim oglasom, koji će biti objavljen sjutra, da pronađe kupca za imovinu tog preduzeća. Stečajni upravnik Dragan Smolović kazao je „Danu” da će uslovi oglasa biti kao i na prethodna dva neuspješna.

– Zainteresovani treba da dostave prijave za učešće do 5. oktobra, a ukupna početna cijena za četiri objekta HTP-a iznosi 31,5 miliona eura – rekao je Smolović.

Hotel „Onogošt” u Nikšiću biće ponuđen za 10 miliona, „Teuta” u Risnu za 16, a hotel „Nikšić” u Sutomoru za 5,5 miliona eura. Kafana „Šavnik” u Šavniku, kazao je Smolović, nudi se po početnoj cijeni od 15.000 eura. Cijena imovine nikšićkog HTP-a na trećem oglasu za oko 3,5 miliona je niža od prethodnog.

Smolović ističe da je u prethodnom periodu bila interesantna za kupovinu, ali na prethodna dva oglasa niko od njih nije dostavio ponudu. Dok se prodaja ne riješi, nikšićko preduzeće, koje je u klasičnom stečaju od marta ove godine, nastaviće sa radom.

– Objekti rade, a zaposlenim se od uvođenja klasičnog stečaja redovno izmiruju zarade. Platu za naredni mjesec ćemo obezbijediti iz redovnog poslovanja, a poslije ćemo vidjeti šta dalje – rekao je Smolović.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *