Po drugi put nije bilo kupaca za HTP Onogošt

Dodajte komentar

Za kupovinu imovine nikšićkog HTP „Onogošt” nije bilo zainteresovanih pa je oglas, koji je završen juče, proglašen neuspjelim, saopštili su iz stečajne uprave preduzeća. Četiri objekta HTP-a, hoteli u Nikšiću, Sutomoru i Risnu, kao i kafana u Šavniku, bili su ponuđeni za ukupno 35,4 miliona eura, što je za 1,6 miliona manje u odnosu na prethodni oglas, koji je takođe bio neuspješan. Stečajna uprava će u naredna dva dana donijeti odluku o raspisivanju novog oglasa na kojem će i cijena „Onogoštove” imovine biti dodatno smanjena u skladu sa zakonom.

Nikšićki HTP u stečaju je od maja 2009. godine, ali je Privredni sud u martu ove godine donio odluku o uvođenju klasičnog stečaja, jer podgorički HLT fond, koji od 2004. godine upravlja akcijama firme a poslednje dvije sprovodio je i stečaj sa ličnom upravom, nije ispoštovao planirano. Pravo daljeg upravljanja im je oduzeto, a preduzećem sada rukovodi stečajni upravnik Dragan Smolović.

Svi hoteli preduzeća otvoreni su tokom sezone, koja će, s obzirom na već sklopljene aranžmane, trajati do sredine oktobra u pojedinim njihovim objektima.

U sindikatu očekuju dogovor sa resornim ministarstvom o traženim otpremninama za radnike koje bi, ukoliko im se udvolji zahtjevu, iznosile od 16 do 18.000 eura.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *