KHOV: O likvidaciji Trenda nakon sagledavanja dokaza

Dodajte komentar

Komisija za hartije od vrijednosti će nakon pribavljanja svih potrebnih dokaza odlučivati o zakonitosti odluka donesenih na Skupštini akcionara fonda zajedničkog ulaganja Trend u vezi sa njegovom likvidacijom.

– O zakonitosti odluka ćemo odlučivati nakon pribavljanja i sagledavanja svih potrebnih činjenica i pisanih dokaza – najavio je predsjednik KHOV-a Zoran Đikanović.

Odluku o dobrovoljnoj likvidaciji fonda akcionari Trenda usvojili su u utorak na ponovljenoj vanrednoj skupštini. Tada je za glavnog likvidatora izabran Mihailo Madžarović, dosadašnji direktor Društva za upravljanje Trendom.

Iz KHOV je prethodno nekoliko puta zatraženo od uprave Trenda da, u skladu sa Zakonom o investicionim fondovima, ispuni zakonsku obavezu transformacije prije likvidacije, što nije urađeno.

Skupština akcionara Trenda, na kojoj je trebalo da se raspravlja o transformaciji, bila je planirana za 25. septembar. Nadzorni odbor tog fonda je, međutim, juče saopštio da se Skupština otkazuje zbog odluke o dobrovoljnoj likvidaciji.

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *