Noćenje u Podgorici od 25 do 468 eura

Dodajte komentar

Noćenje u hotelima u Podgorici kreće se od 25 do 468 eura. Najpovoljnije noćenje od 25 eura nudi hotel “Piramida” na Zlatici (tri zvjezdice), dok za noć u VIP apartmanu butik-hotela “Zija” (pet zvjezdica) u Beogradskoj ulici treba izdvojiti 468 eura.

U novootvorenom ekskluzivnom hotelu “Ramada” (sa pet zvjezdica), noćenje košta 120 eura.

“Kod nas borave poslovni ljudi, pretežno iz svijeta kulture i sporta. Većina naših gostiju je iz inostranstva i najčešće se zadržavaju do dva dana. U odnosu na jun prošle godine, broj gostiju je porastao za 10 odsto, što je veoma ohrabrujuće“, istakao je za Pobjedu Đorđije Brajović, direktor prodaje hotela “Crna Gora”.

Kako navode zaposleni iz hotela “City” i kod njih je povoljna situacija.

“Trenutna popunjenost hotela je 60 odsto, a većinom su gosti strani državljani koji poslovno borave u našem gradu“, kazao je za Pobjedu Nikola Radomirović, menadžer prodaje u hotelu “City”.

On je dodao da su u hotelu „smanjili cijene, pa samim tim nije oslabila posjećenost u odnosu na isti period prošle godine”.

“U hotelu “Premier” najčešće borave poslovne grupe“, kazala je Jelena Božović, menadžer prodaje.

Ona je dodala da su njihovi gosti uglavnom stranci, koj i ostaju u hotelu dva-do tri dana.

Evropske cijene noćenja

Prosječna cijena noćenja u Londonu je 159 eura, u Cirihu 150, dok je u Kopenhagenu 134 eura. Pariz, koji je uvijek primamljiva destinacija, nudi noćenje za prosječno 133 eura. Cijene su nešto niže u Helsinkiju 130 eura, Amsterdamu 125, Zagrebu 91 euro, Sarajevu 90, Skoplju 120, Istanbulu 89 eura, Beču 88, Atini 82, Bukureštu 81 euro, Tirani 78 i Lisabonu 77 eura.

U Moskvi, prosječna cijena noćenja u hotelima iznosi 183,78 eura. Gosti hotela su i u Oslu morali zavući ruku znatno dublje u džep. Ovdje su hotelijeri tražili prosječno 170,89 eura. Među prvih 20 ostaju Stokholm i Kijev sa cijenama soba od 144,10 eura, odnosno 136,60 eura.

U poređenju sa tim gradovima Beograd zauzima 16. mjesto, kao jeftina destinacija. Ovdje su hotelski gosti na recepciji morali da ostave prosječno 87,42 eura.

portalanalitila.me

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *