Još nijesu počeli pregovori menadžmenta Boksita sa Davidovićem

Dodajte komentar

Očekivali su nikšički rudari da pregovori menadžmenta Boksita sa nikšičkim biznismenom Miodragom Davidovićem, kako je i bilo najavljeno, počnu danas. Do toga, međutim, kako  je Anteni M potvrđeno iz Vlade još nije došlo. No, za razliku od prošlog puta Davidović sada ima više strpljenja. Optimista  je i vjeruje da njegova firma može da spasi Boksite. Nešto suzdržaniji su predstavnici samostalnog sindikata rudnika.

I dalje je neizvjesno kada će biti nastavljeni pregovori menadžmenta rudnika Boksita sa vlasnikom nikšičkog Neksana Miodragom Davidovićem.

Prema ranijim najavama, o sudbini Boksita trebalo je da se raspravlja danas.

Savjetnik premijera Predrag Stamatović, međutim još ne može da precizira tačno vrijeme sastanka.

Baner

Na sreću pa ovog puta,  Davidoviću strpljenja ne fali.

U uspjeh svoje firme, Davidović ne sumnja- uvjeren je da Neksan može da spasi Boksite:

“ Vi znate da sam ja optimista i da ne mogu da očekujem da razgovori neće uspjeti. Mi smo i u Željezaru gdje je bilo mnogo teže ušli bez kompleksa i razriješili situaciju na najbolji mogući način” kazao je za Antenu M.

Za razliku od Davidovića, potpredsjednik samostalnog sindikata Boksita Ratko Bašović manje je optimističan:

”Radnici će iznijeti svoje zahtjeve, na Vladi je da odluči hoće li uvesti novog investitora.Što se tiče zahtjeva radnici imaju svoje zahtjeve od kojih neće odustati, a to je isplata zaostalih dugovanja i garancija za redovnost isplate.”

Podsjetimo, Davidović je najavio da, ukoliko rudnik pređe u njegove ruke, proizvodnju će pokrenuti 15 dana nakon preuzimanja, a od 314 zaposlenih zadržaće njih dvije stotine. Davidović je planirao i da izvađenu rudu ne prodaje dvije godine, dok se situacija na tržištu ne poboljša.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *