Sindikat i radnici Onogošta: Poništiti odluke predstojeće Skupštine

Dodajte komentar

Sindikat i radnici nikšićkog Hotelsko – turističkog preduzeća (HTP) Onogošt pozvali su stečajnog sudiju i upravnika da ponište sve „nelegalne i nelegitimne odluke“ koje budu donesene na Skupštini akcionara 29.juna.

Predsjednik Sindikata Zorka Niković saopštila je da zaposleni smatraju da se tim odlukama samo “baca prašina u oči” svim akcionarima te firme i potencijalnim investitorima.

„HLT fond, koji je upravljao akcijama Onogošta, zakazao je predstojeću Skupštinu akcionara četiri dana nakon što je već 23.marta bio uveden klasični stečaj i predložio svoj Odbor direktora, iako raspolaže sa svega 22 odsto akcija založenih kod Hipotekarne banke“, kazala je Niković.

Sindikat Onogošta nazvao je taj postupak drskošću HLT fonda, čiji su rezultati rada, kako su ocijenili, poražavajući, jer ništa nijesu uložili u firmu, a prodali su 23 objekta za 4,6 miliona EUR.

Prema podacima Sindikata, preostala tri objekta čine nikšićki hotel Onogošt, kao i Teuta i Nikšić u Risnu i Sutomoru, sa ukupno 83 radnika prosječne starosti 52 godine i 29 godina staža, dva miliona EUR stečajnog duga, dok je procijenjena vrijednost imovine 15 miliona.

„Više je nego jasan njihov plan o prodaji matičnog hotela Onogošt kako bi razbili istoimeno preduzeće sa većinom radnika da bi im ostali hoteli na primorju koje će moći debelo da unovče, a zaposlene bez otpremnine pošalju na Biro rada“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Sindikata tvrde da je za izvršnog direktora sa godinom i po staža određena otpremnina od 23 hiljade EUR, iako je poslovanjem preduzeće ostvarilo milion EUR gubitka, dok radnici koji su, prema njihovim riječima, proveli godine u Onogoštu treba da odu bez ili sa minimalnim iznosom.

HLT Fond upravljao je HTP-om Onogošt od aprila 2002. do 23. marta ove godine kada je u preduzeću uveden klasični stečaj.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *