Davidović: Čekam danas do tri ili odustajem od Boksita

Dodajte komentar

Vlasnik Nikšićkog Neksana Miodrag Davidović nema više strpljenja da čeka odgovor Vlade na ponudu o preuzimanju Rudnika boksita, upućenu krajem aprila.

Davidović je rekao da do juče nije dobio nikakav stav Vlade i poručio da će čekati danas do petnaest sati.
“Nemam nikakvu informaciju o sudbini naše ponude i ukoliko danas konačno ne dobijemo odgovor smatraćemo da im nije interesantna. U tom slučaju obavijestičemo Vladu i Sindikat da odustajemo od Boksita, poručio je Davidović, piše Pobjeda. U Neksanovoj ponudi dostavljenoj Vladi navedeno je da će 15 dana nakon preuzimanj a pokrenuti proizvodnju, a od 314 zaposlenih zadržati 200 radnika.

Davidović je planirao da izvađenu rudu ne prodaje dvije godine, dok se situacijana tržištu ne poboljša. Radnici bi za to vrijeme redovno primali plate, a Neksan održavao opremu i servisirao obaveze.

Proizvodnja u Boksitima zaustavljena je u novembru prošle godine. Angažovani su jedino radnici Sektora tunelogradnje na probijanju tunela Tifran kod Berana. Zaposleni su početkom juna primili februarsku platu, a duguju im se i tri zarade iz 2010. godine, regres, zimnice i jubilarne nagrade.

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić tokom prekjučerašnje posjete Nikšiću kazao je da riječ Vlade na Neksanovu ponudu nije prva, već da je odluka na menadžmentu Rudnika. Kavarić je potvrdio da je Neksanova ponuda jedina i da od menadžmenta očekuje pravu odluku.

CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *