U BiH ostvareno 160 mil. KM premije svih vrsta osiguranja

Dodajte komentar

U BiH je u prva četiri mjeseca ostvareno 160 miliona KM premije svih vrsta osiguranja, rečeno je danas na konferenciji osiguravača i reosiguravača – SORS, koja se održava u Sarajevu.

Društva sa sjedištem u Federaciji BiH ostvarila su 120,5 miliona KM, a društva sa sjedištem u Republici Srpskoj i Brčko distriktu ostvarila su 39,9 miliona KM premijskog prihoda.

U BiH je u 2011. godini ukupno ostvareno 488 miliona KM premije, što je rast od oko 3,4 odsto u odnosu na 2010. godinu.

Konferencija SORS je tradicionalni susret na najvišem nivou oblasti osiguranja, koji okuplja predsjednike uprava i ostale vodeće ljude najznačajnijih osiguravajućih i reosiguravajućih društava iz regije.

Na ovogodišnjem SORS-u, čija je glavna tema “Konkurentnost u osiguranju i zaštita potrošača osiguravajućih usluga”, okupilo se više od 160 učesnika, uglavnom predsjednika i članova uprava osiguravajućih društava s namjerom da razmijene postojeća iskustva i međusobno upoznaju o novim kretanjima u oblasti osiguranja.

Na kraju konferencije biće prezentovani izvještaji o stanju osiguranja u zemljama regije, što je prilika da se poslovanja različitih tržišta međusobno kompariraju i steknu utisci koji će rezultirati novim, boljim strategijama u poslovanju.

Prvi SORS održan je u Splitu 1980. godine.

capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *