Toščelik uplatio svih 15,1 milion za Željezaru

Dodajte komentar

Turska kompanija Toščelik uplatila je preostalih 13,6 miliona eura, od ukupno 15,1 miliona eura za koliko je krajem aprila kupila nikšićku Željezaru.

Stečajni upravnik Veselin Perišić podsjetio je da je Toščelik prethodno uplato 1,5 miliona eura, dan uoči licitacije kako su i predviđala pravila javnog nadmetanja.

Perišić je obavijestio Privredni sud da je novi vlasnik Željezare uplatio sav predviđeni novac, nakon čega je započeta procedura prenosa vlasništva imovine fabrike na Toščelik.

Kako je kazao Perišić, u toku je završnica nacrta glavne diobe za raspodjelu novca povjeriocima od prodaje Željezare.

Prema ranije formiranoj listi, radnici su u prvom isplatnom redu, kojima je bivši vlasnik, kompanija Montenegro Speciality steels (MNSS), ostala dužna oko šest miliona eura.Prema njegovim riječima, nakon okončanja tog posla nacrt će biti dostavljen stečajnom sudiji i povjeriocima na razmatranje i eventualni prigovor, nakon čega slijedi isplata ukoliko niko ne uloži žalbu.

U drugom isplatnom redu je Poreska uprava (PU), koja potražuje oko osam miliona eura.

Potraživanja od Željezare prijavilo je ranije više od 880 povjerilaca kojima se duguje 193 miliona eura, od čega je stečajni upravnik priznao oko 125 miliona EUR.

CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *