Smanjenje isporuke struje za još 50 megavati gasi KAP

Dodajte komentar

Ukoliko bi Elektroprivreda zbog dugova smanjila isporuku struje za još 50 megavati, KAP bi se ugasio, poručuje za Antenu M predsjednik Sindikata Rade Krivokapić. Prekidač je, dodaje, u rukama radnika.

Odbor direktora Elektroprivrede poslao je jasnu poruku Kombinatu aluminijuma – ukoliko do kraja sedmice ne uplate najmanje tri miliona eura za utrošenu struju, biće im dodatno smanjena isporuka električne energije, pored sadašnjih 30 za još 50 megavata.

Takav potez, ugasio bi KAP, poručuje predsjednik Sindikata radnika Aluminijuma Rade Krivokapić.

– Ono što je sigurno, smanjivanjem struje za još 50 megavata značilo bi gašenje još dvije hale Elektrolize, od ukupno četiri a samim tim i tiho gašenje Kombinata aluminijuma. Prije nekoliko dana smo obećali da nećemo dozvoliti takav scenario – istakao je Krivokapić.

Isporuka struja neće biti umanjena, navodi Krivokapić, jer je takva odluka u rukama radnika KAP-a. Objašnjava i kako:

– Jer, prekidač se nalazi u KAP-u, to jest u našoj fabrici, i niko osim nas ne može smanjiti struju. Znači, jasna poruka svima: sjedite i dogovorite se, nemojte preko nas da ucjenjujete jedni druge, da prijetite, neko donesite kvalitetno i konačno rješenje za KAP – zaključio je Krivokapić.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *