Srbi će i ovog ljeta najviše odmarati u Grčkoj

Dodajte komentar

Najveći broj građana Srbije predstojeći ljetnji odmor će provesti u Grčkoj, čak 64 odsto njih, pokazala je anketa Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Yuta), a ukupan broj putnika ove sezone veći je za šest odsto, nego prošle godine.

Predsjednik Upravnog odbora Jute Zoran Arsenović je, na konferenciji za novinare, kazao da je ovaj rast broja putnika pozitivan signal da i pored teške ekonomske situacije građani putovanje i odmor vide kao priliku da sebi uljepšaju sedam, deset ili više dana života, što ide u prilog razvoju turizma.

Kada je riječ o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Grčkoj, Arsović je kazao da se na osnovu dosadašnjih podataka može reći da sve funkcioniše stabilno, kao i da se ne očekuju veće turbulencije, čak i ako ta zemlja evro zamjeni drahmom.

On je istakao da broj aranžmana za Grčku iz dana u dan raste, što ima veze i sa prijateljskim odnosima i dobrim dočekom.

Arsović je kazao da se povećalo i interesovanje putnika za Tursku, gdje će odmor provesti 14 odsto građana, potom slijede Španija devet odsto, Egipat pet odsto, a potom Crna Gora, Bugarska, Italija i Hrvatska sa svega jedan odsto.

Sva ova putovanja će biti organizovana preko turističkih agencija, ukupno 83 odsto putnika, naveo je Arsović.

U sopstvenom aranžmanu građani će najviše ljetovati takođe u Grčkoj 71 odsto, Crnoj Gori 10 odsto, Španiji i Hrvatskoj sa po pet odsto, a potom slijede Turska, Bugarska i Egipat.“Putnici vraćaju povjerenje u turističke agencije. Prošle godine 22 odsto putnika je koristilo sopstvene rezervacije i realizacije aranžmana, a ove godine taj broj je 17 odsto”, naveo je Arsović.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *