Dobit Gorenja veća od očekivanog

Dodajte komentar

Grupa Gorenje je u prvom kvartalu ove godine ostvarila 2,1 milion evra čiste dobiti, što je za 12,9 odsto više nego u isto vrijeme prošle godine i više od plana.

Niži od planiranih su kvartalni prihodi od prodaje, koji su iznosili oko 299 miliona evra, što je posljedica zaoštrenih ekonomskih prilika u Evropi u kojoj su velenjski proizvođači bijele tehnije ostvarili devedeset odsto prihoda od prodaje u proizvodima i uslugama za domaćinstvo, saopšteno je iz Gorenja.
“Ključno je da raznim aktivnostima, uključujući i razvoj novih proizvoda obezbjedimo povećanje prodaje na što većem broju tržišta, a prije svega u istočnoj, jugoistočnoj i sjevernoj Evropi i prekomorskim državama”, rekao je predsjednik uprave Gorenja Franjo Bobinac.

Među ključnim aktivnostima Gorenja ove godine je optimizacija proizvodnih lokacija, jačanje finansijske stabilnosti poslovanja i u svjetlu zaoštravanja evropske dužničke krize, poboljšanje upravljanja čistog obrtnog kapitala i ubrzano dezinvestiranje.

Grupa nastavlja sa prestruktuiranjem preduzeća i tržišta, koji ne donose željene rezultate i sa razvojem organizacije i kadrova, jer je to jedan od temelja za postizanje ciljeva iz strateškog plana.

Izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *