Prvi broj “Journal of Central Banking, Theory and Practice”

Dodajte komentar

Prvi broj “Journal of Central Banking, Theory and Practice” (“Časopisa za teoriju i praksu centralnog bankarstva”) biće promovisan na svečanosti u Muzeju novca na Cetinju, 25. maja 2012. godine, u 12h.

Na svečanosti će govoriti glavni i odgovorni urednik časopisa, guverner CBCG dr Radoje Žugić i zamjenik glavnog i odgovornog urednika, glavni ekonomista CBCG dr Nikola Fabris.

Časopis ima za cilj publikovanje naučnih i stručnih članaka koji pokrivaju teorijske i praktične aspekte centralnog bankarstva, monetarne politike, uključujući pitanja i problematiku supervizije. Prilikom odabira radova i recenzija primjenjuju se vrlo zahtjevni međunarodni standardi.

U okviru ove svečanosti biće uručena priznanja  pobjednicima na Konkursu za Godišnju nagradu CBCG,  koja se dodjeljuje za najbolje radove iz oblasti bankarstva i monetarne politike. Ovogodišnji dobitnici su:  Oleg Sekulović u kategoriji najbolji diplomski rad na temu “Dolarizacija kao režim monetarne politike’’ i Dario Grbović u kategoriji najbolji magistarski rad, na temu „Uticaj Bazela II na prociklicnost finansijskog sektora: slučaj zemalja u razvoju”.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *