CBCG smanjuje plate, dnevnice, vozila…

Dodajte komentar

Centralna banka Crne Gore CBCG će, u cilju podrške smanjenju ukupne javne potrošnje, sprovoditi dodatne mjere štednje koje se odnose na smanjivanje zarada, broja vozila, troškova mobilnih i fiksnih telefona, dnevnica za putovanja i naknada u upravnim odborima.

CBCG je, imajući u vidu preporuke Vlade date uz prijedlog rebalansa budžeta, predložila da se u cilju podrške politici usmjerenoj na smanjivanju javne potrošnje, pored opštih mjera interne ekonomije koje se kontinuirano sprovode u CBCG, uvedu i dodatne konkretne mjere.

Smanjivanje zarada izvršnih funkcionera za dodatnih tri odsto je prva mjera, a primjenjivaće se od jula.

Predloženo je, kao druga mjera, redukovanje broja vozila u voznom parku CBCG kroz formu otuđenja jednog ili dva vozila čime bi se umanjili troškovi održavanja, registracije, goriva, amortizacije i slično.

Kao treća mjera navedeno je smanjenje limita za korišćenje mobilnih telefona za službene potrebe za sve korisnike sa limitom preko 15 eura, za pet odsto.

“Ograničiti mogućnost korišćenja fiksnih telefona u banci za mobilne i pozive izvan lokala, s ciljem smanjenja mjesečnog troška banke. Za izvršne funkcionere limitirati mjesečnu potrošnju mobilnih telefona za službene potrebe, u visini prosječne potrošnje u prethodnoj godini, na iznos do 120 eura“, navedeno je u Mjerama interne ekonomije u Centralnoj banci.
Kroz izmjenu pravilnika o službenim putovanjima predviđeno je i smanjenje dnevnica za službena putovanja 20 odsto
.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *