“Anonimni” napali indijske veb sajtove

Dodajte komentar

Hakerska grupa “Anonimni” izvršila je seriju napada na veb sajtove u Indiji, uključujući stranice državnih i sudskih organa.

Među metama su bili veb sajtovi Vladinih odjeljenja, indijskog Vrhovnog suda i dvije političke stranke. “Anonimni” su saopštili da su napadi izvršeni kao osveta zbog blokada koje su uvedene na popularnim sajtovima za video snimke i razmjenu fajlova.

Indijska kompanija koja je u okviru borbe protiv piraterije blokirala sajtove “Vimeo”, “Dejli moušn” i “Pajret bej” takođe je bila napadnuta, prenio je Bi-Bi-Si.

Krajem marta, indijski provajderi interneta i telefonskih usluga dobili su naređenje da onemoguće pristup sajtovima na kojima se razmjenjuju ilegalne kopije popularnih bolivudskih filmova.

Primjena ove mjere počela je sredinom maja, a “Anonimni” su reagovali napadima na 14 različitih državnih i političkih veb sajtova.

Najteže su bili pogođeni sajtovi indijskog telekoma, Ministarstva za elektronsku i kompjutersku industriju, Vrhovnog suda i dvije političke stranke, koji su bili potpuno nedostupni.

Vebsajt kompanije “Kopirajtslabs”, koja je pokrenula mjere protiv piraterije, bio je oboren “radi servisiranja”.

“Anonimni” su na “Tviteru” rekli da je ovo osveta zbog “cenzure interneta” u Indiji. Oni su bombardovali ciljane sajtove ogromnom količinom podataka, zbog čega su oni postali nedostupni za ostale korisnike.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *