Grawe osiguranje jedan od lidera na tržištu osiguranja u Srbiji

Dodajte komentar

Grawe osiguranje a.d.o. je još jednom pokazalo da je po profitabilnosti jedan od lidera na tržištu osiguranja u Srbiji.

Neto dobit u visini od 169 miliona dinara koju je Grawe osiguranje ostvarilo u 2011. godini, prema Saopštenju Agencije za privredne registre o rezultatima poslovanja finansijskih institucija u Republici Srbiji ostvarenim u 2011. godini, predstavlja 30,3 posto pozitivnog rezultata čitavog sektora osiguranja u Srbiji koja iznosi 558 miliona evra, odnosno 8,6 posto rezultata društava koja su ostvarila dobit, iako Grawe osiguranje zauzima oko 3,5 posto ukupnog tržišta.

I bilansna suma Grawe osiguranja u Srbiji uvećana je u prošloj godini za 10,5 posto, i dostigla je nivo od oko 100 miliona evra. Na taj način Grawe osiguranje dodatno je učvrstilo svoju poziciju među uspešnim kompanijama u sektoru osiguranja u Srbiji, čemu doprinosi i stabilna pozicija među liderima u sektoru životnog osiguranja u Srbiji.

Prema podacima Narodne banke Srbije, bez obzira na nestabilna ekonomska kretanja, sektor osiguranja, kao i  osiguranje života u okviru njega, ostvario je rast u 2011. godini. Razvojem neobaveznih, životnih osiguranja, meri se i razvijenost sektora osiguranja. Živоtnа оsigurаnjа pоvеćаvајu učеšćе u ukupnој prеmiјi sа 16,5 posto nа 17,4 posto što predstavlja pozitivan pomak na tržištu Srbije i ukazuje i na veće poverenje stanovništva u tržište osiguranja i veću spremnost na ovakav vid štednje.

“Podaci za 2011. pokazuju pozitivne tendencije u sektoru životnog osiguranja, iako prema evropskim kriterijumima može da se zaključi da je sektor nerazvijen. Osiguranje života u Srbiji ima veliki potencijal i smatram da postoji veliki prostor za razvoj osiguranja života u Srbiji u narednom periodu”, istrakao je predsednik Upravnog odbora Grawe osiguranja a.d.o. Kristof Cetl.

poslovnojtro.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *