Jat: Neće biti “SFRJ aviokompanije”

Dodajte komentar

Predstavnici Jata kažu da će učestvovati na sastanku četiri aviokompanije iz bivše Jugoslavije 19. maja u Budvi, ali negiraju formiranje regionalne kompanije.

“Na osnovu tema predloženih za sastanak može se reći da projekat o formiranju regionalne aviokompanije zvanično ne postoji”, istakli su u Jatu i dodali da je u pitanju sastanak koji bi trebalo da doprinese boljoj saradnji u regionu i većim pogodnostima za putnike.

U Jatu su naveli da u pozivu na sastanak stoji da su teme razgovora “reflektovanje ekonomske krize na poslovanje aviokompanija” i razmjena iskustava za prevazilaženje krize.

Prema ranijim podacima, Kroacija erlajnz, Jat ervejz, Adria ervejz, BH erlajnz i Montenegro erlajnz zajedno godišnje prevezu oko pet miliona putnika. Toliko putnika prevozio je Jat na kraju osamdesetih godina prošlog vijeka kada je bio vodeći prevoznik Jugoslavije.

Na osnovu tema predloženih u pozivu, na sastanaku će se razmatrati mogućnosti uzajamnog korišćenja flota, razmene usluga radi racionalnijeg korišćenja tehnike, školstva, keteringa i eventualnog zajedničkog nastupanja kroz zajedničko predstavljanje na inostranim tržištima, kazali su u Jatu.

Predsednik Odbora direktora crnogorskog avioprevoznika Montenegro erlajnsa Zoran Đurišić pozvao je direktore Jata, Kroacija erlajnsa i Adria ervejza na sastanak o modelima saradnje i mjera za lakše prevazilaženje krize, prenosi B92.

izvor: portalanalitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *