Bafet: Ne ulažite u Facebook i Google, niko ne zna što će s njima biti

Dodajte komentar

Legendarni investitor Voren Bafet (Warren Buffet), poznat i kao „prorok iz Omahe“, izjavio je da ne bi ulagao u Facebook i Google, jer ne može da odredi vrijednost tih kompanija, prenosi T portal.

Bafet je za američku TV stanicu CNBC izjavio da ne bi kupovao te dionice ni zbog toga što ne može da procijeni kako će te firme poslovati u budućnosti.

Iako je Bafet poznat po tome da rijetko ulaže u dionice tehnoloških kompanija, ulagački svijet je prošle godine iznenadio investicijom od 10,7 milijardi dolara u akcije IBM-a.

Google je javna kompanija još od 2004, a otad je, uprkos ekonomskoj krizi, vrijednost dionica te firme znatno porasla. Facebook tek treba da izađe na berzu i to će se dogoditi 18. maja ove godine. Ali, Bafet neće stajati u redu za kupovinu, pored ostalog i zato što ne voli da ulaže na taj način, jer smatra da su javne ponude gotovo uvijek loše investicije. Kako kaže, ne treba kupovati zasnovano na naslovima u novinama, već treba procijeniti kako će neka firma poslovati u idućih desetak godina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *