Sjutra u podne treći građanski protest

Dodajte komentar

Organizatori protesta pozvali su sve građane da im se pridruže sjutra u podne ispred Univeriteta, da ne nasjedaju na pritiske i lažna obećanja te da se bore za slobodnu Crnu Goru koja nije, kako kažu, u zagrljaju organizovanog kriminala.

Krajnji cilj protestne šetnje je Vlada, gdje će zatražiti njenu istavku zbog, kako navode, loše ekonomske politike.

Izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović poziva građane da, bez straha, dođu na sjutrašnji protest.

Apeluje na one, koji su bili na prošlim protestima, da sa sobom povedu bar još jednu osobu, kako bi ih bilo više i da bi se zajedno, kako kaže, borili za slobodnu Crnu Goru.

«Pozivam građana da sjutra dođu, da ne nasjedaju na pritiske i na lažna obećanja, lažne grafite i sve druge laži kojima se služe svih ovih godina pokušavajući da nas podijele. Pozivam građane da dođu i poruče da hoće, mogu i moraju da se bore za svoju slobodu, budućnost, da se bore za Crnu Goru koja će se oteti zagrljaju organizovanog kriminala.»

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković ponavlja da organizatori nemaju političkih aspiracija ali da su dužni da zaustave, kako kaže, dalje urušavanje standarda. Od Vlade traže da vodi ekonomsku politiku u korist građana.

«A to ova Vlada očito ne može ili ne smije da uradi. Zato ćemo tražiti da ta Vlada podnese ostavki i da dođe nova Vlada koja će raditi u interesu Crne Gore i njenih građana.»

Vlada se do sada oglušila o zahtjeve koji su se mogli čuti na prethodna dva protesta. A ukoliko se to ponovo desi, Ćalović upozorava:

«Imamo taktiku i plan i zato se dešava treći protest i na njima ćemo najaviti što će se desiti ukoliko Vlada ne bude podnijela ostavku.»

Predstavnik nikšićkih studenata Ognjen Jovović poziva kolege da ne nasjedaju na provokacije pojedinih političara koji ih nazivaju velikosrpskim nacionalistima i klericima. Jovović poručuje da su građani danas ujedinjeni, a da ih vlast više ne može podijeliti.

«Danas je Crna Gora ujedinjena, zemlja Crnogoraca, Srba, Bošnjaka, Mislimana i Hrvata i svih ljudi.»

Umjesto klasičnog protesta, MANS, Studentska i Unija slobodnih sindikata organizovaće protestnu šetnja od Univerziteta Crne Gore do Vlade. Šetnja počinje u podne.

izvor: Antena M

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *