Svjetska banka gura Tursku u top 10

Dodajte komentar

Svetska banka je pokrenula novu četvorogodišnju strategiju saradnje sa Turskom, u okviru koje će za programe vlade u Ankari biti izdvojeno 4,5 milijardi dolara.

“Cilj strategije je da podrži Tursku u njenoj ambiciji da postane jedna od deset najvećih svetskih privreda do 2023, kada će biti obeležena stogodišnjica osnivanja turske republike, putem brzog i održivog privrednog rasta, uz svest o zaštiti životne sredine”, navodi se u saopštenju Svetske banke, a prenosi agencija AP.

Plan za period 2012-2015, razvijan u saradnji sa turskim vlastima, sadrži tri glavna proriteta:povećanje konkurentnosti i zaposlenosti, promovisanje polne jednakosti i javnih usluga i produbljivanje održivog razvoja.

Banka, koja broji 187 zemalja članica, takođe je navela da će njena Međunarodna finansijska korporacija turskom privatnom sektoru pružiti kredite od 1,7 do dve milijarde dolara u periodu od četiri godine.

Prema najnovijim podacima Međunarodnog monetarnog fonda, Turska se prošle godine nalazila na 18. mestu najvećih svetskih privreda.

b92.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *