Spreman treći oglas za prodaju Željezare: Početna cijena 15 miliona eura

Dodajte komentar

Treći oglas za prodaju Željezare  biće raspisan za dva dana, najavio je Stečajni upravnik Veselin Perišić.Prema njegovim riječima kompletna imovina biće ponuđena putem javne licitacije po početnoj  cijeni od 15 miliona eura.

– Oglas će biti otvoren 30 dana, a pravo da konkurišu imaju domaće i strane kompanije kao i sva pravna i fizička lica.Budući vlasnik Željezare postaće kompanija sa najvećom ponudom, kazao je Perišić dodajući da je cijena prihvatljiva.

Stečajni upravnik kaže da očekuje kupca, a  kao povoljnost, pored dobre cijene, navodi  još  par argumenata.

– Broj zaposlenih je sveden na oko 3oo što je čak manje od potrebnog broja za organizovanje proizvodnje. Budući vlasnik neće preuzimati nikakve dugove, rekao je Perišić najavljujući  da će Željezaru posjetiti i predstavnici nekih kompanija koji je do sada nijesu obilazili. Perišić je naglasio da je do prodaje fabrike prevashodni cilj održavanje proizvodnje , koju od maja prošle godine organizuje nikšićka kompanija Neksan. Njen vlasnik Miodrag Davidović produžio je  prošle sedmice ugovor o poslovno tehničkoj saradnji do 15. aprila.

Prvi oglas za prodaju Željezare raspisan je 5.  januara po cijeni od 30 miliona eura, ali niko nije dostavio ponudu. Propao je i drugi pokušaj prodaje javnim nadmetanjem koji je oglašen 20. februara po početnoj cijeni od 21 milion eura.

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *