Primorci se pripremaju za ljetnju sezonu, na Žabljaku snijeg 130 cm

Dodajte komentar

Lijepo vrijeme u našoj zemlji privuklo je veliki broj turista pa je broj ljudi koji trenutno boravi u Crnoj Gori 14 odsto veći u odnosu na prošlu godinu. Za primorce je  zima daleko iza njih te se uveliko spremaju za ljetnju sezonu dok će sjever biti pod snijegom biti još dugo te su skije obavezna oprema svakog turiste.

U Crnoj Gori trenutno boravi 4797 turista što je 14 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Iz Nacionalne turističke organizacije Jelena Popović:

“Sada možežemoda najaviomo značajne posjete grupe iz Francuske. Mi Crnu Goru intenzivno promovišemo na sajmovima. U toku je sajam u Moskvi a pred nama je priprema za sajam u Kijevu.»

U metropoli crnogosrskog turizma boravi preko hiljadu ljudi, i to najviše stranaca, kaže Darija Marović iz turističke organizacije Budva:

“Pripreme idu sve bržim tempom. Za sad smo se koncentrisali na karneval koji je posljednjeg vikenda aprila a kojeg smatramo početkom sezone. On se održava od 27.-29.”

Naša zemlja ima potencijala da poboljša turističku ponudu a Jelena Popović objašnjva i kako:

“Insistirali bismo u narednom periodu na većoj sprezi između agroturizma I onoga što već nudimo u Crnoj Gori. Imamo dosta prirodnih potencijala na primorju, konkretno maslinovo ulje, kozje mlijeko, sir, tako da bi oni mogli nekako na praktičan način da se uvežu I da učine tu ponudu mnogo bogatijom.”

A dok se na primorju pripremaju za ljetnju sezonu na drugom kraju zemlje skafanderi i skije su i dalje glavna oprema za turiste. Snijega na Žabljku ima u izobilju, kaže  Boro Nikolić iz turističke organizacije tog grada:

“Visina snijega je do 130cm, staze su dobre. Jutros 312 gostiju ima u hotelima, ima jedno 50ak gostiju u privatnom smještaju. Sigurno će snijeg još dugo trajati.”

Sunce i dobro očišćeni putevi su još jedan dobar razlog da se ka Žabljaku i ovog vikenda uputi veliki broj ljubitelja sniježnog pokrivača, kaže Nikolić.

Turista ima i u Kolašinu, iako je taj broj u odnosu na prošli vikend prepolovljen. Iz kolašinske turističke organizacije Nikola Medenica:

“Međutim, ukoliko pogledamo period od prošle godine, posjeta ovog vikenda je za 60 odsto veća. Preovlađuju strani gosti a prosječna popunjenost u hotelima je 40 procenata.”

U aprilu i maju kolašinci će se osloniti na kongresne posjete za šta, kako kaže, Medenica postoji veliko interesovanje. Do kad će sezona trajati zavisi od vremena i zainteresovanosti posjetilaca.

izvor: antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *