Dakićevci se Ambasadi SAD žalili na Mugošu i Đukanovića

Dodajte komentar

Bivši radnici Radoja Dakića, koji potražuju više od 43 miliona eura, na ime neizmirenih dugovanja protestvovali su jutros pred zgradom Vlade, a potom imali sastanak sa Džonanom Kunijem šefom političko-ekonomske sekcije u Ambasadi SAD-u kojem su skrenuli pažnju da se u Crnoj Gori ne poštuju zakoni ni sudske odluke.

Dakićevci su rekli da su dva glavna krivca što se godinama “ne rješava njihov problem bivši premijer Milo Đukanović i gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša”.

“Predstavnika Ambasade SAD-a smo upoznali da je Vlada još prije devet godina preuzela odgovornost da se nama isplate dugovanja, da se šest godina ne sprovodi pravosnažna sudska presuda, a da već tri godine mirno protestujemo…

Tražili smo od Kunija da se državi sugeriše da institucije funkcionišu bez obzira ko se nalazi na njihovom čelu i ublaži naša šteta.

Da se ohrabre predsjednik Crne Gore, premijer i predsjednik Skupštine da udruže svoje koalicione kapacitete i formiraju tim koji će predložiti paket mjera”, saopštio je “Vijestima” nakon razgovora u Ambasadi SAD-a Milan Vukčević, predsjednik Kooordinacionog odbora povjerilaca Radoja Dakića.

On je istakao da su bivši radnici fabrike mašina “marginalizovani, ali i da pored toga sve čine da budu dio sistema”.

“Bivši premijer pokazao je znake prezira prema nama kao građanima čija su prava ugrožena i dvije godine opšte nije komunicirao sa nama niti nam odgovarao na zahtjeve…

Kako institucije sistema duže vrijeme ne funkcionišu nije nam preostalo ništa drugo nego da se obratimo medijima i međunarodnim ambasadama nebi li pokušali na taj način zaustaviti dalju povredu naših prava”, dodao je Vukčević.

Prije posjete Ambasadi SAD-a “dakićevci” su se tokom prošle sedmice obratili kancelariji Evropske komisije u Podgorici.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *