Kontejnerske terminale želi 20 kompanija, rast cijene akcija na berzi

Dodajte komentar

Veliko interesovanje za privatizaciju barske kompanije u predtenderskom postupkuuticalo je na rast akcije ove kompanije na berzi. Tako je dionica ove kompanije 1.marta vrijedila na berzi 36 centi, a jutros je porasla na čak 49 centi.

Za privatizaciju i davanje u koncesiju barske kompanije Kontejnerski terminali i generalni tereti, zainteresovano je 20 stranih kompanija, saznaje Portal Analitika.

-Kontejnerski terminali i generalni tereti su zanimljivi ponuđačima na tržištu. Dvadeset preduzeća su zainteresovana za ovo preduzeće, navodi se u saopštenju holandske kompanije Rebel koja je konsultant Ministarstvu pomorstva i saobraćaja na ovom projektu.

Veliko interesovanje za privatizaciju barske kompanije u predtenderskom postupku uticalo je na rast akcije ove kompanije na berzi. Tako je dionica ove kompanije 1.marta vrijedila na berzi 36 centi, a jutros je skočila na čak 49 centi.

Inače, aktuelna faza je predstavljala razgovore sa potencijalno zainteresovanim partnera za privatizaciju Kontejnerskih terminala. Raspisivanje tendera se očekuje krajem marta ili početkom aprila.

Uslovi kupoprodajnog ugovora i ugovora o koncesiji su u odnosu na prethodni tender u jednom dijelu izmijenjeni. U međuvremenu, u Kontejnerskim terminalima je sproveden Socijalni program kojim je, uz pomoć EBRD, optimizovan broj radnika u toj kompaniji. Kredit EBRD je iskorišćen i za nabavku nove opreme tako da su to razlozi ovolike atraktivnosti barske kompanije.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *