Kuznjecov: Sredićemo kredit Vladi da nas isplati

Dodajte komentar

Predsjednik Odbora direktora Kombinata alumunijuma Podgorica KAP Aleksej Kuznjecov, kazao je da je Centalno-evropska aluminijumska kompanija CEAC spreman da proda udio Vladi po „adekvatnoj cijeni“ kao i da pomogne Crnoj Gori u angažovanju kredita za otkup njihovih akcija, piše Dan.

“Tačan iznos je pitanje komercijalnih pregovora. Ali u cijenu moraju biti uračunate naše investicije u KAP i Rudnike boksita, koje od 2005.godine iznose 200 miliona eura. Takođe, spremni smo da pružimo pomoć Crnoj Gori u angažovanju kredita za otkup našeg dijela akcija, pod uslovom da Vlada obezbijedi garancije za te kredite“, rekao je Kuznjecov za Dan.

On je podsjetio da je En plus grupa u maju prošle godine predložila Vladi plan aktivnosti koji bi omogućio da se KAP očuva, postane dugoročno profitabilan i održiv.

“Plan je predviđao produžetak važećeg ugovora za isporuku električne energije koji ističe krajem marta, kao i konvertovanje duga u akcijski kapital. Ovakav pristup bi izbavio KAP od plaćanja kamata i omogućio angažovanje novih zajmova“, naveo je Kuznjecov.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *