Brkoviću ni sud ništa ne može

Dodajte komentar

Proces u vezi sa uvođenjem stečaja u Vektri i njenim kompanijama još nije okončan nijednim rješenjem, iako je od podnošenja zahtjeva prošlo više od četiri mjeseca.

To navodi na sumnju da se u cijeli slučaj umiješao neko ko taj proces zaustavlja ili postoji pritisak na odlučivanje u tom slučaju. Zbog svega toga, OTP koji je i podnio zahtjev za pokretanje stečaja, neće sjedjeti skrštenih ruku i ne namjerava da odustaje od pomenutog slučaja, saznaju Dnevne novine.

Efikasan pravni sistem, jedan je od uslova da se strani investitori osjećaju sigurno u Crnoj Gori. Upravo su problemi u efikasnosti pravnog sistema Crne Gore, bili jedna od ključnih prepreka za ulaganje. Najnoviji primjer može biti slučaj u vezi zahtjeva za uvođenje stečaja u kompaniji Vektra Montenegro, vlasnika Dragana Brkovića, i njenim ćerkama firmama.

Cijeli slučaj ušao je u peti mjesec, iako je za uvođenje stečaja ranije bilo neophodno mnogo manje vremena. Sve to navodi na sumnju da postoje neke druge igre u i oko suda, jer nezvanične informacije govore da pojedini državni organi ekspresno dostavljaju dokumenta Vektri, kako bi makar na neki period, odložili konačnu odluku suda.

Cijeli spor u vezi Vektre može da dobije epilog na međunarodnim sudovima, što bi državu moglo skupo da košta, prema sporazumu o podsticanju i uzajamnoj zaštiti stranih ulaganja, koji Crna Gora ima sa Mađarskom. Sporazum predviđa da će ulagači imati ravnopravan tretman i punu zaštitu i sigurnost.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *