Rusi treba da odgovore gdje je 240 miliona eura

Dodajte komentar

Ruski menadžment u Kombinatu aluminijuma Podgorica KAP treba da odgovori gdje je 240 miliona eura, kažu dobri poznavaoci prilika u toj kompaniji, tvrdeći daje računica koju ovih dana saopštavaju čelnici En plus grupe na klimavim nogama.

Iz radne grupe, koja je pripremala odgovor na tužbu Rusa međunarodnoj arbitraži koju su najavili 2006. zbog navodne prevare, Pobjedi su saopštili da su apsurdne tvrdnje izvršnog direktora En plus grupe Alekseja Kuznjecova da su prevareni kada su došli u KAP. 

To potvrđuju i ruski vlasnici koji su odustali od te priče -odnosno povukli tužbu 2009.

Predstavnici bivšeg pretprivatizacionog menadžmenta KAP-a ocjenjuju dramatičnim da u cijeni aluminijuma 36 odsto učestvuje glinica, a 24 odsto struja, 15 zarade…

Uvijek je, podsjećaju oni, bilo da struja utiče znatno više nego glinica, a glavni razlog je uvoz i transportni troškovi.

Nezaobilazno pitanje u izvođenju ove računice je i gdje se izgubilo 70 miliona eura profita u 2007. godini koji je utvrđen pravosnažnom odlukom Poreske uprave.

Tadašnji ekonomisti iz KAP-a tvrdili su i da je sakriven profit od 40 miliona eura iz 2006. godine ili ukupno 110 miliona za dvije godine. Kad se ovaj sada već pomalo zaboravljeni profit sabere sa dugom od 330 miliona, dolazimo do cifre od oko 440 miliona.

I pod pretpostavkom da su uložili koliko kažu-200 miliona eura- logično je pitanje gdje su im 240 miliona eura.

Uz sve to im je država tada kada je otkrila profit oprostila osam miliona eura poreza.

izvor: CdM.me / Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *