Sa protesta u Bijelom Polju radnici poručili: Obezglavljeni smo

Dodajte komentar

Nekoliko hiljada radnika iz privatizovanih preduzeća sa sjevera okupilo se u Bijelom Polju kako bi protestom tražili svoja prava.

“Obezglavljeni smo, nemamo volje ni za život. Skeptik sam da će i ovaj protest išta promjeniti”, kazao je “Vijestima” bivši radnik Petoljetke Obrad Ljuić.

Bivši radnici smatraju da je ovo jedini način da iskažu svoje nezadovoljstvo, ali ne očekuju da će ih vlast u Podgorici čuti.

Oni su ranije saopštili da će od državnih institucija tražiti da ispitaju propale privatizacije preduzeća na sjeveru zbog kojih su, kako kažu, radnici ostali na ulici.

Okupljeni traže isplatu zaostalih zarada i povezivanje radnog staža i upozoravaju da ukoliko im vlast ne ispuni zahtjeve doći će u Podgoricu da “pitaju Vladu za zdravlje”.

“Rožajci traže od predsjednika države, Vlade i Skupštine, ali i od ministra ruralnog razvoja da dođu u Rožaje i posjete firme koje stoje kao grobovi, a za to su oni odgovorni. Ukoliko ne dođu organizovaćemo protest u Podgorici i u inostranstvu jer naših radnika i tamo ima”, kazao je Andrija Korać, bivši direktor Građevinske stolarije iz Rožaja.

Radnici su donijeli brojne transparente, a na pomen vlasti glasno su negodovali “lopovi, lopovi”.

izvor: vijesti.me

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *