EPCG: Čekamo izvinjenje MANS-a

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore odbacuje optužbe MANS-a, a na neistine i uvrede, kao i do sada, odgovorićemo činjenicama, a ne populističkim špekulacijama, i nadamo se da ćemo najzad dobiti javno obećano izvinjenje zbog prethodnih, netačnih optužbi, navodi se u saopštenju Elektroprivrede (EPCG).

“Kao što smo javnost blagovremeno informisali, zbog teške elektroenergetske situacije u regionu, došlo je do otkazivanja isporuke unaprijed ugovorenih količina električne energije od strane nekoliko međunarodnih trgovaca, te je stoga EPCG bila primorana da te, veoma male, nedostajuće količine, nadoknadi novim uvozom. Do otkaza isporuka došlo je zbog nestašice električne energije na tržištu prouzrokovane lošom hidrologijom i uvođenjem vanrednih stanja u zemljama u regionu, kao i obustavom izvoza električne energije iz BiH, Bugarske i Rumunije, a i redukovanjem prenosnih kapaciteta ostalih zemalja regiona. Inače, u svim ugovorima, EPCG je pravno i finansijski zaštićena, zbog toga vanredni uvoz neće prouzrokovati finansijsku štetu kompaniji, niti se odraziti na “novčanike” građana, kako to navodi MANS”, navodi se u saopštenju.

Kada je rijec o špekulacijama MANS-a, kako se dodaje, o uvozu električne energije kao “tajnom” poslu, podsjećaju da se svi tenderi sprovode u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i Zakonom o energetici.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *