Solidarnost na djelu

Dodajte komentar

Povodom elementarne nepogode koja je zahvatila veliki dio Crne Gore i nanijela ogromnu štetu  stanovništvu i privrednim subjektima, Udruženje  banaka  Crne Gore je na inicijativu i uplatama svih   poslovnih banaka  sakupilo sredstva u iznosu od 50.000 eura, koja ce biti uplaćena na  račun Operativnog štaba Crne Gore za vanredne situacije.

Ova akcija je kako tvrde iz Udruženja prva u nizu akcija kojima će banke pomagati u saniranju direktnih posljedica nepogode.  
Pored ove zajednicke akcije , banke ce pojedinačno pomoci svim svojim klijentima koji su pretrpjeli stete, u cilju sto brzeg oporavka i obezbjedjivanja normalnog funkcionisanja.

Centralna banka donirala 15 hiljada eura

Centralna banka Crne Gore  će donirati 15 hiljada eura kako bi pomogla ugroženim područjima.

„Po pet hiljada eura biće obezbijeđeno za ugrožene porodice u opštinama na sjeveru i ugrožene opštine za nabavku goriva, kao i za obnovu izgorjele zgrade u Breznima, gdje je devet porodica ostalo bez krova nad glavom“, navodi se u saopštenju.

CBCG će, kako se dodaje, i u narednim danima pomno pratiti razvoj situacije u zemlji i u skladu sa tim donositi odluke o daljoj pomoći.

Pomoć uputio IRF, Alter Modus

Investiciono razvojni fond je obezbijedio sredstva u iznosu od 25 hiljada eura koja su uplaćena Operativniom štabu za vanredne situacije.

“Očekujemo da i klijenti Investiciono-razvojnog fonda, u mjeri svojih mogućnosti, iskažu solidarnost sa građanima Crne Gore koji su pogođeni elementarnom nepogodom”, kaže se u saopštenju.

Mikro Finansijska Institucija  Alter Modus DOO donijela je odluku o donaciji 20.000 eura  na račun solidarnosti Operativnog štaba za vanredne situacije, kako bi pomogli područjima koja su pogođena vremenskim neprilikama u zemlji.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *