KAP u kritičnoj situaciji zbog smanjenih zaliha glinice

Dodajte komentar

Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP) trenutno se nalazi u dramatičnoj situaciji, jer bi proizvodnja, zbog smanjenih zaliha glinice, mogla biti ugrožena.

Iz menadžmenta KAP-a su kazali da su zalihe glinice sve manje i da je vozna kompozicija sa tom neophodnom sirovinom već treći dan blokirana u blizini Kolašina.

“Proizvodnja u KAP-u danas je organizovana u uobičajenom režimu, ali će ona biti ozbiljno ugrožena ukoliko se problem sa dostavom glinice ne riješi u toku današnjeg dana”, dodaje se u saopštenju.

Iz KAP-a su naveli da je danas veliki problem i nedostatak radne snage u proizvodnji, s obzirom da veliki broj zaposlenih zbog nevremena nije mogao da dođe na posao.

“Krizna operativna grupa KAP-a je po tom pitanju konstantnto u kontaktu sa opštinskim štabom za krizne situacije, kako bi omogićila zaposlenima da dođu do fabrike”, rekli su iz menadžmenta.

Oni su obavijestili sve zaposlene u proizvodnji u drugoj i trećoj smjeni da će autobusi na tri gradske linije saobraćati po uobičajenom redu vožnje.

Iz uprave KAP-a su pozvali sve zaposlene da koriste taksi službe, kako bi došli do posla i pomogli u očuvanje fabrike, s tim što će im svi troškovi prevoza biti nadoknađeni.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *