Kako je Rotšild impresionirao Deripasku

Dodajte komentar

Natanijel Rotšild je izgubio spor protiv londonskog dnevnog lista koji je objavio da je britanski milijarder iskoristio prijateljstvo sa komesarom Evropske unije za trgovinu da bi impresionirao ruskog oligarha Olega Deripasku i pomogao mu u sklapanju poslovnog ugovora.

Rotšild je tužio „Dejli mejl“ zbog priče koja je dala rijedak uvid u svijet superbogatih biznismena koji obilaze svijet privatnim avionima, večeraju u vrhunskim restoranima i zajedno se opuštaju u saunama.

Ovaj 40-godišnji član evropske bankarske dinastije je jedan od čelnika kompanije za preradu uglja Bumi i nekada bliski prijatelj britanskog ministra finansija Džordža Ozborna.

Rotšild je optužio „Dejli mejl“ da mu je narušio reputaciju, rekao je da je razočaran presudom i da će uložiti žalbu, prenijeli su britanski mediji.

U tekstu iz maja 2010. je navedeno da je Rotšild prebacio tadašnjeg komesara EU za trgovinu Pitera Mendelsona sa Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu 2005. u Moskvu, a potom u Sibir kod Olega Deripaske, jednog od najbogatijih Rusa.

Pošli su u obilazak fabrike aluminijuma i zajedno se relaksirali, igrali fudbal, hokej na ledu, a u tradicionalnoj ruskoj sauni se podvrgli tretmanu za cirkulaciju.

U članku stoji da je Rotšild htio da impresionira Deripasku time što je neočekivano doveo Mendelsona na večeru kod Deripaske, kojoj su prisustvovali čelnici američke aluminijumske kompanije Alkoa.

List je objavio da je Rotšild „izvukao veoma neočekivanog i prilično korisnog zeca iz šešira“ kada je Alkoa bila zabrinuta zbog tarifa EU na izvoz ruskog aluminijuma.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *