IRF će u 2012 podržati investitore sa 20 miliona eura

Dodajte komentar

Na ime kreditne podrške investitorima, u ovoj godini Investiciono Razvojni Fond (IRF) će opredijeliti minimum 20 miliona eura,saopšteno je iz IRF-a.

“Odbor direktora IRF-a je u periodu od 01.01.2012. do danas donio odluke o finansiranju 10 investicionih projekata u ukupnom kreditnom iznosu od 205.446,00 €. IRF je u istom periodu odobrio faktoring aranžman u iznosu od 1,4 mil €”, saopšteno je iz IRF-a.
Kreditna podrška IRF-a će i ove godine kako tvrde podrazumijevati dvije osnovne kreditne linije- posredstvom i uz garancije banaka i direktne kreditne aranžmane,  kao i dvije posebne kreditne linije – za žene nosioce biznisa i za mlade.

“Poseban naglasak i u 2012. godini, što se tiče djelatnosti koje će IRF podržati, biće na poljoprivredi, turizmu, proizvodnji i uslugama. Istovremeno, IRF će i dalje odobravati stimulanse za projekte koji se realizuju na sjeveru, kao i u manje razvijenim Opštinama (Cetinie i Ulcinj), kao i za projekte čijom će se realizacijom zaposliti pet ili više lica”, saopšteno je iz IRF-a.

U prethodnoj godini IRF je  finansirao 200 projekata malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i poljoprivrednika.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *