Hotel Mogren ostaje Merkuru

Dodajte komentar

Jedan od budvanskih najljepših hotela Mogren naspram Staroga grada, ostaje i dalje na gazdovanje budvanskoj kompaniji Merkur sistem, jer je Ustavni sud uvažio žalbu te firme i ukinuo presudu Vrhovnog suda, kojom se Mogren vraća u vlasništvo Hotelskoj grupi Budvanska rivijera.

Ovim se maratonski sudski spor oko kupoprodaje hotela Mogren, koji je ušao u osmu godinu, nakon odluke Ustavnog suda da se predmet vraća Vrhovnom sudu na ponovni postupak, nastavlja, ukoliko HG Budvanska rivijera ne prihvati „zakopavanje ratnih sjekira“ na koje je spreman Merkur sistem.

Naime, Vrhovni sud u svom obrazloženju navodi da je došlo do povrede člana 69 zakona o parničnom postupku, koji izričito zabranjuje da isti sudija odlučuje u istom predmetu na više sudskih instanci, čime je po odluci ovog suda utvrđena povreda prava na pravično suđenje na segment nepristrasnosti suda.

Merkur sistem podnio je ustavnu žalbu protiv presude Privrednog suda u Podgorici od 16. septembra 2009. godine, presude Apelacionog suda od 9. aprila 2010. i Vrhovnog suda od 22. septembra 2010. godine zbog povrede prava, jer, kako se između ostalog navodi, sudija Branimir Femić učestvovao je tri puta na dva nivoa suđenja, čime je povrijeđeno pravo na pravično suđenje.

Uvidom u sudske odluke Ustavni sud je utvrdio da je u konkretnom slučaju sudija Femić, kao član vijeća, učestvovao u donošenju osporene presude Vrhovnog suda od 22. septembra 2010. godine, a kao sudija Apelacionog suda, u svojstvu člana vijeća tog suda, učestvovao u donošenju dvije drugostepene odluke.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *