HTP Onogošt: Najavili okupljanje ispred suda ili Ministarstva

Dodajte komentar

Sindikat Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt najavio je okupljanje sadašnjih i bivših radnika te firme ispred Privrednog suda ili Ministarstva turizma na dan održavanja narednog ročišta 18. novembra.

Sindikat očekuje da će Privredni sud tada HLT fondu oduzeti pravo upravljanja u Onogoštu.

»Nadamo se da će Privredni sud, cijeneći sve ranije predočene dokaze protiv HLT fonda donijeti ispravnu odluku, da ne bi doveli da radnici i njihove porodice izlaze na ulice i štrajkuju glađu«, upozorio je Sindikat.

U otvorenom pismu Sindikat je pozvao nadležne u Privrednom sudu i Ministarstvu turizma da još jednom razmotre stanje u Onogoštu u kome je stečaj sa ličnom upravom uveden u novembru 2009. godine.

»Još nijesmo dobili septembarsku zaradu, iako je danas bio rok za tu isplatu, duguje nam se i oktobarska plata, po dva regresa i topla obroka i razlika za zarade«, navodi se u saopštenju Sindikata.

Sindikat je podsjetio na nedavni zbor radnika na kome je zatražena bezuslovna ostavka izvršnog direktora Zorana Stojanovića koji, kako su ocijenili, nije sposoban da upravlja firmom.

»Od kada postoji Onogošt nije se dešavalo da, dok traje sezona, nema mogućnosti za isplatu septembarske i oktobarske plate kao što je sada. I to nakon navodno uspješno odrađene ljetnje sezone«, ukazuje Sindikat.

Oni ističu da se u Onogoštu krši plan lične uprave zbog čega treba oduzeti upravljanje HLT fondu i dodijeliti ga Privrednom sudu.

»Za sve godine upravljanja Onogoštom, HLT je bio zanteresovan samo za prodaju imovine preduzeća, za koju su dobili oko pet miliona EUR, a ne za ozdravljenje firme«, tvrdi Sindikat.

Predstavnici Sindikata podsjetili su na ročošta u Privrednom sudu 3. i 8. novembra na kojima si iznijeli stavove o dešavanju u preduzeću za koje smatraju da su slični iznesenim stavovima i predstavnika Ministarstva turizma i manjinskih akcionara.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *