Brokeri BoA: Najgori kvartal u poslednje vrijeme

Dodajte komentar

Protekli kvartal na svjetskim tržištima kapitala bio je jedan od najgorih u posljednje vrijeme, a šokantno je da su brokeri Bank of America u tom razdoblju zabilježili najveći dnevni gubitak od 2008. godine.

Brokerski sektor Bank of America, koji je još u prvom tromjesečju ove godine ostvario “savršeni kvartal”, što znači da njegovi brokeri nijedan trgovinski dan nijesu završili s gubitkom, u trećem su kvartalu u crvenom završili čak 20 trgovinskih dana, prenosi Business.hr.

U jednom od njih “natukli” su i najveći dnevni gubitak od 2008. godine, one u kojoj je svijet osjetio sav “bijes” svjetske finansijske krize, a div investicijskog bankarstva Lehman Brothers završio u ruševinama najvećeg bankrota u američkoj korporativnoj istoriji.

Nije Bank of America jedina čiji su brokeri imali kvartal koji je bio daleko od blistavog. Brokeri najveće američke banke po imovini JPMorgan, koji su takođe u prvom tromjesečju imali savršeni kvartal, su u tri mjeseca između početka jula i kraja septembra s minusima završili 16 trgovinskih dana, objavio je Bloomberg.

Joą gore od njih prošla je banka MorganStanley u čijem je vlasništvu najveći brokeraj na svijetu – njeni brokeri su kraj radnog vremena u cvrenom dočekali u čak 31 danu.

To je bilo znatno pogoršanje u odnosu na prvo i drugo tromjesečje ove godine kada su brokeri Morgan Stanleya upisali tri,odnosno osam dana gubitaka, a kao da to samo po sebi nije dovoljno loše,banka je objavila i da joj se prihod od trgovanja vrijednosnim papirima u trećem kvartalu strmoglavio 34 odsto.

izvor: business.hr

 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *