Dobit Podgoričke banke 3,49 miliona eura

Dodajte komentar

Podgorička banka Societe Generale Group ostvarila je za prvih devet mjeseci 2011. godine dobit od 3,49 miliona eura, što je za oko 800.000 eura više nego za cijelu prošlu godinu, kazao je za Portal Analitika Radule Raonić direktor komercijalne divizije te banke.

Odličan poslovni rezultat, u Podgoričkoj banci objašnjavaju dosljednom primjenom najviših bankarskih standarda, pozicioniranjem banke u finansijskom sistemu Crne Gore, rastom broja klijenata, porastom kreditnog portfolija  i uzlaznim trendom svih bankarskih parametara.

– Za prvih devet mjeseci 2011. godine Podgorička banka je ostvarila neto porast kreditnog portfolija za više od 19 miliona eura  što je za oko 10 odsto više u odnosu na 31/12/2010 godine, precizirao je Raonić i dodao:

– Dosljedna primjena bankarskih standarda, posebno u dijelu upravljanja kreditnim rizikom, doprinijela je da udio nekvalitetnih izloženosti u odnosu na cjelokupni portfolio, uključujući i E kategoriju – gubitak, iznosi svega 5,74 odsto, objasnio je Raonić, dodajući da je to rezultat poslovne prakse.

– Poslovna praksa koja se primjenjuje u našoj banci je dobar primjer doprinosa stabilizaciji problema nekvalitetnih kredita i predstavlja pristup koji bi trebao biti promovisan i snažnije prisutan u finansijskom sistemu Crne Gore, zaključio je Raonić .

Podgorička banka Societe Generale Group je jedna od vodećih banaka u Crnoj Gori, sa visokom međunarodnom reputacijom i tradicijom dugom više od 100 godina.

U novembru 2005., Podgorička banka je postala dio prestižne bankarske grupe – Societe Generale, koja je prisutna u 83 zemlje svijeta i opslužuje više od 32 miliona klijenata. Treća je korporativna i investiciona banka u eurozoni po neto prihodu. Societe Generale Group je proglašena za najbolju banku u svijetu za 2006. godinu od strane prestižnog britanskog finansijskog magazina “Euromoney”, a 2010. godine proglašena je, od strane istog magazina, za najbolju banku Centralne i Istočne Evrope.

U svim razdobljima poslovanja, Podgorička banka je bila veoma značajan oslonac i podrška razvoju crnogorske privrede. Danas je to moderna i dinamična finansijska institucija koja kroz široku mrežu ekspozitura u cijeloj Crnoj Gori pruža kompletan asortiman bankarskih usluga kako pravnim licima, tako i građanima. Podgorička banka ima 19 ekspozitura od kojih 7 u Podgorici i po jednu ekspozituru u Danilovgradu, Cetinju, Ulcinju, Baru, Budvi, Tivtu, Igalu, Niksiću, Kolasinu, Bijelom Polju, Beranama i Rožajama.

izvor: portalanalitik.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *