Ulcinjska rivijera: Tender produžen do 4. novembra

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte produžio je do 4. novembra tender za prodaju 63,52 odsto akcija Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Ulcinjska rivijera.

Prvobitni rok do kojeg su svi zainteresovani mogli dostavljati ponude bio je 19. septembar do 16 sati.

Osim prodaje akcija, ponuđeno je i davanje u dugoročni zakup od 90 godina kompleks zemljišta na kojem se nalaze hoteli i drugi objekti ulcinjskog preduzeća, kao i zemljište koje je planskom dokumentacijom predviđeno za izgradnju turističkih kapaciteta i drugih mješovitih sadržaja.

Zemljište koje se nudi u dugoročni zakup nalazi se u Opštini Ulcinj, na Velikoj plaži, pet kilometara od grada.

Zahtjevi za otkup tenderske dokumentacije, po cijeni od deset hiljada EUR, mogu se dostavljati do 4. novembra, a zainteresovani kupci u međuvremenu mogu obići kompaniju i sobu sa podacima.

Zainteresovani kupci moraju, prije ponude, uplatiti depozit ili dostaviti original garancije za ponudu od 150 hiljada EUR.

Učesnici na tenderu mogu formirati konzorcijum sa drugim kompanijama prije ili nakon kupovine tenderske dokumentacije. U okviru ponude mora biti predviđena solidarna odgovornost članova konzorcijuma za obaveze iz tendera i kupoprodajnog ugovora.

Od ponuđača se očekuje da dostavi ponudu za kupovinu 63,52 odsto akcijskog kapitala u HTP Ulcinjska rivijera, a cijena će predstavljati jedan od kriterijuma za ocjenu ponude.

Ponuđač mora i da predloži strukturu i iznos godišnje zakupnine u eurima po kvadratnom metru, kao i da dostavi investicioni program u kome se precizno navodi struktura i dinamika ulaganja i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala.

Detalji o načinu uplate kupoprodajne cijene biće definisani posebnim ugovorom sa izabranim kupcem.

Vlasnici akcija Ulcinjske rivijere ponuđenih na prodaju su država Crna Gora 10,14 odsto, Investiciono razvojni fond (IRF) 7,64 odsto, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) sa 25,29 odsto, Zavod za zapošljavanje 8,43 odsto i Fond za obeštećenje oko 12 odsto akcija.

Nominalna vrijednost kapitala Ulcinjske rivijere iznosi 60,21 milion EUR, a podijeljen je na 1,52 miliona običnih akcija nominalne vrijednosti 39,5 EUR.

izvor: savjetzaprivatizaciju.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *