Marković: Ima dovoljno sredstava za isplatu deponentima Atlas banke

Dodajte komentar

Direktor Fonda za zaštitu depozita Predrag Marković saopštio je da Fond ima dovoljno sredstava za isplatu garantovanih depozita svih deponenata Atlas banke.

Kako je objasnio, o vremenu početka isplate,zakonski rok je 15 radnih dana od dana uvođenja stečaja, naknadno će obavijestiti deponente putem sredstava informisanja.

“Zbog velikog interesovanja, obavještavamo deponente Atlas banke u stečaju da su svi depoziti položeni kod ove banke evidentirani u poslovnoj evidenciji banke (tekući računi, žiro računi, transakcioni računi, devizni računi, oročeni depoziti…), te da iste ne treba posebno prijavljivati”, naglasio je Marković.

Nakon sprovedene procedure izbora banaka preko kojih će se vršiti isplata garantovanih depozita Atlas banke u stečaju, Fond za zaštitu depozita će blagovremeno obavijestiti deponente o bankama koje su izabrane za isplatu, kao i isplatnim mjestima i radnom vremenu isplatnih mjesta.

“Napominjemo da ćemo nastojati da obezbijedimo isplatu u svim mjestima u kojima je Atlas banka imala poslovnice”, istakao je on.

Podsjetimo, Savjet Centralne banke Crne Gore u petak je donio odluku o uvođenju stečaja u Atlas banku, koja je u vlasništvu odbjeglog tajkuna Duška Kneževića. Za stečajnog upravnika imenovan je Mirko Radonjić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *