Mirrow Provocator – ruski odgovor na Smart po cijeni od 3.500 eura

Dodajte komentar

Ruski dizajneri uradili su uistinu zanimljiv projekat malog gradskog automobila nazvanog Mirrow Provocator. Mnogi ga svojim konceptom upoređuju sa Smartom Fortwo, od koga pruža puno više praktičnosti, jer iako je gradsko vozilo Mirrow Provocator može da preveze četiri odrasle osobe, a Smart Fortwo samo dvije.

1

Koncepcija Mirrow Provocatora je fantastična. Na svakom boku su četiri vrata koja se podižu, a ne otvaraju bočno, što olakšava ulazak na skučenom prostoru parkinga, a straga su velika peta vrata. Mirrow Provocator je izuzetno kompaktan, dugačak je 2,97 metara. Širok je 1,98 i visok 2,05 metara. Zadnja vrata imaju otvor 1,7 metara visok i 60 cm širok.

Automobil ima čak 50 posto karoserije napravljeno od reciklirane plastike. Unutrašnjost je dizajnirana po uzoru na avion. Četiri pojedinačna sjedišta su dopadljiva, a kokpit je izuzetno jednostavan i futurističkog dizajna, piše portal Automania.hr.

Navodno je planiran pogon s benzinskim i dizel motorima, te pogon elektromotorima (čisti pogon na struju). Pominje se mali trocilindrični turbo benzinski motor i dizel motor iste zapremine. Za ubrzanje do brzine 100 km/h treba oko 9 sekundi, a imao bi najveću brzinu 140 km/h koja je elektronski ograničena. Čista električna verzija bi trebalo da pređe 400 km jednim punjenjem baterija.

2

Drugih tehničkih podataka za sada nema, a ono što će svakoga fascinirati, u ovom trenutku se pominje cijena od nevjerovatno niskih 3.500 eura. Možda se kod cijene radi samo o marketiškom triku, što nagovještava i ime modela ‘Provocator’, ali vidjećemo šta će skora budućnost donijeti…

Profitiraj.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *