Kralj šećera želi da postane najveći hotelijer u regionu

Dodajte komentar

Kompanije Istrabenz Turizem Agri Holding AG, članica MK Groupa Miodraga Kostića, potpisale su ugovor o prodaji 100-postotnog udjela u kompaniji Istrabenz Portorož. Očekuje se da se svi poslovi oko prodaje završe do kraja noembra, čime će poznati srpski preduzetnik postati vlasnik luksuznog hotela Kempinski Palace u Portorožu, što će značajno proširiti i unaprijediti turistički segment poslovanje MK Groupa, javlja portal ekapija.

Kostić je, kako se navodi, Kempinski Palace platio 25 miliona eura.

I danas Kostićeva kompanija zauzima važno mjesto u hotelijerskom biznisu u Srbiji i regiji, a posebno je specijalozovana za planinski turizam. U njenom sastavu nalaze se elitni hotel Grand, hotel Angella, aprtmanski kompleks Sunčani vrhovi na Kopaoniku. Uz planinski turizam, u vlasništvu kompanije nalazi se i beogradski 88 Rooms Hotel, koji je prema Trip Advisoru proglašen za najpopularniji hotel u Srbiji.

S druge strane, hotel Kempinski Palace jedan je od najluksuznijih hotela u središtu Portoroža i u regionu. Ima pet zvjezdica, 164 sobe i 17 apartmana. Hotel raspolaže luksuznim spa centrom, restoranima i konferencijskom dvoranom.

“Na tržištu Srbije već smo prepoznati kao lider iz području hotelijerstva, a veliko mi je zadovoljstvo što ćemo biti prisutni i na slovenačkoj obali. Kupovina prestižnog hotela Kempinski u Sloveniji u potpunosti je u skladu s našim strateškim ciljem da se pozicioniramo kao vodeća turistička kompanija u regionu”, izjavio je Miodrag Kostić.

Miodrag Kostić ranije je bio poznat pod nazivom “srpski kralj šećera”, kada je kupio šećerana u Baču, Kovačici i Pećincima za nekoliko eura. ali njegovi poslovni interesi sežu mnogo dalje. Kostić danas ima udio u fabrici šećera Sunoko, a ostalo je prodao njemačkom Nordzuckeru.

U međuvremenu, proširioje poslovanje na poljoprivredu, pa je postao vlasnik hiljada hektara najplodnije zemlje u Vojvodini. Poljoprivredni biznis je proširio i na Ukrajinu, gde obrađuje stotinak tisuhilajda ća hektara, a bavi se i mesnom industrijom, građevinarstvom, trgovinom i IT sektorom.

Poslovni interes pokazivo je i u Hrvatskoj, gdje se prema pisanju medija, želio da preuzme vinariju Plančić, ali apetiti su mu daleko veći. “Čekamo kao zapeta puška i čim se za nas ukaže prilika za akviziciju u Hrvatskoj, reagovaćemo Zanimaju nas hoteli, ali i vaše šećerane”, rekao je Kostić prošle godine. Zagovornig je povezivanja kompanija u regiji.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *